Leírás
Ünnepi süteményeink fenséges illatát a trópusi fűszernövényeknek, a vaníilának köszönhetjük. A vanília az egyetlen növény az orchideafélék közül, amelynek termése – a jól ismert vaníliarúd – fogyasztásra is felhasználható. Az aztékok már több mint ezer évvel ezelőtt ismerték, és kedvenc csokoládéitaluk ízesítésére használták. Lekvárunk felhasználható sütemények, kompótok, fagylaltok, krémek és általában édes ételek, likőrök, édes levesek, mártások ízesítésére.
Az édességek és a gyümölcsök mellett, a bátrabbak húsokat és a tenger gyümölcseit is ízesíthetik vele.
A vaníliás szilvalekvár jó párost alkot az alábbi fűszerekkel: szegfűbors, kardamom, fahéj, akác, szegfűszeg, gyömbér, levendula, citrom, menta, szerecsendió, mák, szezámmag.