Tokaji prémium csomag

22,500Ft

Kategória:

Leírás

A „Tokaji név” a Zempléni-hegység peremvidékein fekvő, 90 km hosszú borvidék védjegye. Abaújszántótól Sátoraljaújhelyig rendkívül változatos földrajzi- és talajviszonyok jellemzik a vorvidéket, ahol a vulkáni talajnak köszönhetően rendkívül magas ásványianyag tartalom jellemzi az itt termő gyümölcsöket, mint ahogy a szőlőt is. Az egyedi ízek kavalkádja prémium minőségű termékekben összpontosulnak. Kulturált fogyasztásuk nem csak egészséges, de kivételes kulinális élményt jelent. A „Tokaji” megnevezés tehát nem csak egy márkát, hanem a tájegységre jellemző egyediséget is jelenti.

A száraz és extra száraz pezsgők az egyre népszerűbb sárgamuskotály szőlő borából készül. A múlt rendszerben szinte csak az édes muskotályt ismerték az emberek, azt is lédig formában. Napjainkban viszont felfedezték, hogy e szőlőfajta szárazbora és pezsgője egyaránt visszaadja a fajta jellemzően gyümölcsös ízét.

Az aszútörköly pálinkát akár a pálinkák királyának is nevezhetnénk, ha mindenki szeretné. Egy biztos: sokan jártam már úgy, hogy elvileg nem szerették a törköly pálinkákat, de az aszútörköly megkóstolása után megváltozott a véleményük. Fontos még tudni, hogy az aszútörköly pálinka nem borból, hanem az aszú kiprléselése utáni törekből készül.

De ha mégis olyan pálinkára vágyna valaki, ami borból készül, hát ott van a borpárlat, mely világszerte ismert nevén a brandy névre hallgatna. Mivel ezt a megnevezést mi nem használhatjuk – akárcsak a világ más tájain a „pálinka” megnevezést – marad az eljárásra is utaló borpárlat kifejezés.

Egy szó, mint száz: előbb kóstolni kell, aztán dönteni – vagy bízni abban, hogy a „prémium” megjelölés már jelent valamit!