Málnás nektarin lekvár 100 gr

680.00Ft

Elfogyott

Leírás

A málna, sok piros gyümölcshöz hasonlóan rengeteg C-vitamint és antioxidánst tartalmaz, így erősíti az immunrendszert és megelőzi a rákos megbetegedéseket. Kitűnő vértisztító, vérszegénység ellen is hatásos és csillapítja a lázat. A-vitamin tartalma révén segít a látásjavításban. Különböző vérzések csillapítására is alkalmazható. Ezeken kívül jelentős mennyiségű B1, -és B2-vitamint is tartalmaz. Rendkívül gazdag színanyagokban, flavonoidokban, gyümölcssavakban, cserzőanyagokban és növényi rostokban. Mindehhez adtuk a nektarin jótékony tulajdonságait, miszerint:

A nektarinban nagyon sok vitamin fellelhető, de kiemelkedően magas a C- és B-vitamin aránya. Dupla annyi A- és C-vitamint tartalmaz, mint a sárgabarack. A nektarin antioxidáns tartalma ugyan kicsi, de egészséges koncentrációban van jelen. Tartalmaz vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is. Magas niacin (B3 vitamin)-, szelén-, és cinktartalma javítja a közérzetet és segít leküzdeni az idegességet.

Páratlanul finom, gyümölcsös ízharmónia, melyet önállóan nyalánkságként, palacsintába, fánkhoz, vajas piritósra vagy bármilyen sütemény ízesítéséhez ajánlunk.