Leírás
Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A, B,- és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos- a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.
Az áfonya, a bogyós gyümölcsök királya, rendkívül ízletes és egészséges és méretében ugyan kicsi, de hatalmas tápértékkel bír. Minden más gyümölcsnél vagy zöldségnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokat tartalmaz, így rengeteg betegség ellen véd.
Különösen ajánljuk vadhúsok mellé. Kellemesen fanyarkás íze tökéletesen kiegészítí a vadhúsok karakteres ízvilágát.
Előszeretettel használják még sajtos előételek kísérőjeként is.