A pálinka egészséges! Ha nem hiszi, kérdezze meg kezelőorvosát és barátait!

Messze lakik tőlünk? Web-boltunkban online is válogathat termékeink közül!

Hagyja, hogy biogyümölcsből készült kézműves termékeink Önt is elvarázsolják!

A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúrában biotechnológiával termesztett gyümölcseinkből állítunk elő  egyedi termékeket.
Kizárólag természetes anyagok felhasználása mellett a tartósítást is vegyszermentesen, azaz tisztán hőkezeléses eljárással végezzük.
A termékeinket az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a

„Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy

 használatára.

Észak- Kelet Magyarországon , a sátoraljaújhelyi vulkáni „Sátoros hegyek” szoknyáján a köves, meszes, agyagos talajokon termesztett gyümölcsök intenzívebb ízvilággal és karakteresebb jelleggel rendelkeznek, mint más, nem vulkáni területen termesztett társaik. A Zempléni-hegység időjárása, klímája, talaja – ahogy ezt a szőlővel kapcsolatban is tudahtjuk – rendkívül kedvező körülményeket teremt a lédús, édes, zamatos gyümölcsök termesztéséhez. Járjunk bárhol a világon, az itthonos fajtáknál finomabbat aligha kapunk. Ezen állításunkat nem csak nemzeti büszkeségünk, hanem a hozzánk látogató külföldi vendégek is igazolják. A zamatos gyümölcsök kivételesen gazdag aromavilágát már elődeink is lekvárok és párlatok készítésével mentették át a hideg téli napokra. Az itteni gyümölcsökből készült termékek fogyasztása közben érdemes csukott szemmel elemezgetni az ízeket, s közben hagyni, hogy az élmény a Zemplén hegyeinek lankáira varázsoljon bennünket.

Két fő termékcsaládunk van:

„Széphalmi Nyelvforgató Pálinka” és a „Zemplén Kincse Lekvár”

márkanevet kapták.

SZÉPHALMI NYELVFORGATÓ BIO PÁLINKÁK

Valódi magyar kisüsti eljárással készült pálinka. A pálinkáink a bio ültetvényünk és a környék kisebb gyümölcsöseinek terméséből azzal a nem titkolt céllal készülnek, hogy aki fogyasztja, megismerje az itteni gyümölcsök illatát, utánozhatatlan tüzét és ízeit .Igy részese lehet annak a varázslatnak , ahogyan a múlandó gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában. Kóstolóházunkban melyet a bio pálinka szentélyének szántuk , és 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy 199 alatt található, arra törekszünk,hogy ezeket a minden érzékszervezet elvarázsoló párlatokat mindenkivel megismertessük , és mindenkihez eljuttassuk. A 2013-as évjáratú Bio Körte, Bio Szilva és Bio Meggy pálinkáinkat 40, 50, sőt 70 fokos erősségben is forgalmazzuk. A Bio Vilmoskörte Pálinkánk 2015-ös évjáratú és 40 és 50 fokos. Három prémium termékünk különleges érlelési eljárással készült. 2013-as évjáratú a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Körte Pálinka 40 fokos, a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Szilva Pálinkánk 50 fokos, míg a Széphalmi Nyelvforgató Bio Hordós Meggy Pálinkánk ismét 40 fokos erősségű.

SZÉPHALMI NYELVFORGATÓ PÁLINKÁK

Nem csak a bioültetvényünk zömét adó körte, szilva és meggyfák termését dolgozzuk fel, hanem más, kisebb gyümölcsállományunk terméséből is készítünk pálinkákat. Kár lenne veszni hagyni a szintén biotermesztéssel nevelt 50 barack, közel 200 birs és 10 vadkörtefa termését, melyek a vulkáni talajnak köszönhetően páratlanul finomra érnek. Ráadásul van egy közel 0,5 hektáros szőlőnk is mely szintén első osztályú, kiváló párlatot ad. Az utóbbi években már naspolyapálinkát is készítünk, melynek munkaigénye és ára is magasabb a többinél. De hát olyan jól sikerült, hogy rekord idő alatt az egyik legnépszerűbb termékünk lett.

Zempléni Cuvée gyöngyözőbor

Akkor most pezsgő, vagy nem?

Az egyébként 1 – 2,5 bar palacknyomású gyöngyözőbor akár pezsgő is lehetne, ha a palackban uralkodó nyomás elérné a  3 bar-t. Nem véletlen, hogy nem kell dróttal is megerősíteni a zárókupakot. További eltérés, hogy a pezsgővel ellentétben a gyöngyözőbor pezsgése „gyöngyözése” nem kizárólag a természetes erjedés során keletkező buborékoknak, hanem a csendes bor szén-dioxiddal történő utólagos dúsításának is köszönhető. A gyöngyözőbor frissítő hatású, de nem tévesztendő össze a szódával kevert borral, azaz a fröccsel. A gyöngyöző borban lévő buborékok – a fröccsel ellentétben – intenzív aromákat szabadítanak fel a borból melynek hatására nem csak az összetétel, hanem az élmény is cuvé, azaz vegyes lesz. Állagra mint a pezsgő, ízre mint a bor, hatásra mint a fröccs. E néhány mondattal valószínűleg nem tettük teljesen tisztába a kérdést. Nincs más hátra, mint megkóstolni és megszeretni.

Tokaji band

Tokaji prémium csomag
A „Tokaji” név kötelez, azaz legjobbat a legjobból!

A „Tokaji” név kötelez, azaz legjobbat a legjobból! A Tokaj-Hegyaljai bor – mondhatni – közismert. Az itt élők körében viszont sokkal többet jelent ez a név, mint furmint, vagy hárslevelű, vagy éppen a borvidéket oly hiressé tevő aszú. Bemutatjuk hát önöknek a „Tokaji band” négyes fogatát. A száraz muskotály szőlő borából készült kétféle pezsgő, az idősebbek által még Rákóczi konyakként is ismert borpárlat és a pincék és az aszúbor minden illatát és ízét magába záró igazi életelixirt, az aszútörkölyt.
Ha az egyik ízlik, a többi is ízleni fog!