A Széphalmi Gyümölcstár Manufaktúrában biotechnológiával termesztett gyümölcseinkből állítunk elő egyedi termékeket.
Kizárólag természetes anyagok felhasználása mellett a tartósítást is vegyszermentesen, azaz tisztán hőkezeléses eljárással végezzük.
A termékeinket az Aggteleki Nemzeti Park érdemesnek találta a
„Nemzeti Parki Termék „ kitüntető védjegy
használatára.
Észak- Kelet Magyarországon , a sátoraljaújhelyi vulkáni „Sátoros hegyek” szoknyáján a köves, meszes, agyagos talajokon termesztett gyümölcsök intenzívebb ízvilággal és karakteresebb jelleggel rendelkeznek, mint más, nem vulkáni területen termesztett társaik. A Zempléni-hegység időjárása, klímája, talaja – ahogy ezt a szőlővel kapcsolatban is tudahtjuk – rendkívül kedvező körülményeket teremt a lédús, édes, zamatos gyümölcsök termesztéséhez. Járjunk bárhol a világon, az itthonos fajtáknál finomabbat aligha kapunk. Ezen állításunkat nem csak nemzeti büszkeségünk, hanem a hozzánk látogató külföldi vendégek is igazolják. A zamatos gyümölcsök kivételesen gazdag aromavilágát már elődeink is lekvárok és párlatok készítésével mentették át a hideg téli napokra. Az itteni gyümölcsökből készült termékek fogyasztása közben érdemes csukott szemmel elemezgetni az ízeket, s közben hagyni, hogy az élmény a Zemplén hegyeinek lankáira varázsoljon bennünket.
SZÉPHALMI NYELVFORGATÓ BIO PÁLINKÁK
Valódi magyar kisüsti eljárással készült pálinka. A pálinkáink a bio ültetvényünk és a környék kisebb gyümölcsöseinek terméséből azzal a nem titkolt céllal készülnek, hogy aki fogyasztja, megismerje az itteni gyümölcsök illatát, utánozhatatlan tüzét és ízeit .Igy részese lehet annak a varázslatnak , ahogyan a múlandó gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában. Kóstolóházunkban melyet a bio pálinka szentélyének szántuk , és 3988 Sátoraljaújhely-Széphalom Kazinczy 199 alatt található, arra törekszünk,hogy ezeket a minden érzékszervezet elvarázsoló párlatokat mindenkivel megismertessük , és mindenkihez eljuttassuk. A 2013-as évjáratú Bio Körte, Bio Szilva és Bio Meggy pálinkáinkat 40, 50, sőt 70 fokos erősségben is forgalmazzuk. A Bio Vilmoskörte Pálinkánk 2015-ös évjáratú és 40 és 50 fokos. Három prémium termékünk különleges érlelési eljárással készült. 2013-as évjáratú a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Körte Pálinka 40 fokos, a Széphalmi Nyelvforgató Bio Barikolt Szilva Pálinkánk 50 fokos, míg a Széphalmi Nyelvforgató Bio Hordós Meggy Pálinkánk ismét 40 fokos erősségű.
SZÉPHALMI NYELVFORGATÓ PÁLINKÁK
Nem csak a bioültetvényünk zömét adó körte, szilva és meggyfák termését dolgozzuk fel, hanem más, kisebb gyümölcsállományunk terméséből is készítünk pálinkákat. Kár lenne veszni hagyni a szintén biotermesztéssel nevelt 50 barack, közel 200 birs és 10 vadkörtefa termését, melyek a vulkáni talajnak köszönhetően páratlanul finomra érnek. Ráadásul van egy közel 0,5 hektáros szőlőnk is mely szintén első osztályú, kiváló párlatot ad. Az utóbbi években már naspolyapálinkát is készítünk, melynek munkaigénye és ára is magasabb a többinél. De hát olyan jól sikerült, hogy rekord idő alatt az egyik legnépszerűbb termékünk lett.